Kad već gleda neka nešto i nauči

Ogledalo smo djeci. Šta god radimo i kako god se ponašamo oni su tu da nas kopiraju. Tako je i sa savremenom tehnologijom, mobitelima i tabletima. Teško je zabraniti im u potpunosti ali ograničiti vrijeme je neophodno. Kod nas je, nažalost, situacija takva da smo uvjetovni onim “nema mobitel, nema jela” ali kada je već tako pronašla sam aplikacije koje će joj pomoći da nešto i nauči…kad već želi gledati u ekran.

 

Baby Phone Game for Babies

Izvrsna besplatna aplikacija za bebe od šest mjeseci do dvije godine starosti. Ono što nudi jest mnogo raznih zvukova, od životinja do brojalica. Zanimljiva je mogućnost dodavanja vlastitog zvuka i slika po želji, kao i snimanje vlastitog glasa, čime izbor postaje neograničen. U postavkama se aplikacija može zaključati, pa je beba neće zatvoriti, a ta naizgled jednostavna opcija, štedi mnogo živaca i oslobađa vas neprestane brige oko slučajno obavljenih poziva i nepovratno izbrisanih datoteka.

 

Baby Explorer 

Baby Explorer zapravo nije samo jedna igra, već kompilacija 17 različitih igara na jednome mjestu. Prikladna je za djecu mlađeg uzrasta, jednostavno dizajnirana, a poseban je naglasak stavljen na muziku. Lakši zadaci koje sadrži su istraživanje raznih zvukova, prepoznavanje oblika i stavljanje istih u pravi kalup, vožnja aviona i skupljanje predmeta u zraku. Ima i par komplikovanijih, kao na primjer memory. Prednost je što igra ima mnogo sadržaja i samim tim štedi prostor na uređaju, a djetetu daje mogućnost biranja.

Peg + Cat Big Gig

Vaše dijete zapravo neće ni znati da uči matematiku dok se bude zabavljalo igrajući i pevajući sa djevojčicom Peg i macom. Uz ove interesantne likove mališani će naučiti da prepoznaju brojeve, broje unaprijed i unazad od 1 do 100 i rješavaju mozgalice „nastavi matematički niz“. Djeca će biti nagrađena posebnom muzičkom tačkom koju će Peg i maca izvesti samo za njih.

 

Oli helps animals

Želite li kod svoje djece razviti osjećaj odgovornosti i pomaganja drugima, Oli je pravi izbor. Kroz zanimljivu aplikaciju upoznajemo šta rade vatrogasac, policajac i doktor. Djeca moraju riješiti različite zadatke poput gašenja vatre ili pomaganja bolesnoj mački. Namijenjena je djeci starijoj od 4 godine, ali uz malu pomoć mogu je igrati i mlađi.

Baby puzzle

Vrlo jednostavna igra koju je Ena igrala sa godinu dana. Zadatak je da smjesti sve životinje u okvire predviđene za to. Svaki pogrešan izbor ima upozoravajući zvuk ali kada se sve figure smjeste na svoje mjesto kao nagradu djeca dobiju vatromet od balona koje mogu pucati. U aplikaciji su različite grupe puzli; od životinja, voćkica, muzičkih instrumenata, slova i brojki.

  3 COMMENTS

 • ana smith srpanj 8, 2017 Reply

  Edukativno i zanimljivo, za mlade mame. I za nas buduce bake i nane.

  • eninamama srpanj 8, 2017 Reply

   Hvala Ana 🤗

 • Leica studeni 30, 2018 Reply

  Dobra ideja, probat ćemo s nekom aplikacijom, pa da bude i edukativno, kako kažete 😀
  Baš smo u potrazi za nekim tabletom, da može podnjet takve slične aplikacije, najviše za djecu. Imaš li kakav savjet oko odabira tableta? Na https://ekatalog.hr/ je velika ponuda, pa se teško odlučit. 😉

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*