Naši najdraži jesenski rituali

Volim jesen. Pa i tu kišu koju rijetko ko voli, a koja donosi tako dobro osvježenje nakon ljetnih vrelina. Pruža mi neki poseban smiraj i kao da me u potpunosti vraća onom najbitnijem – domu. Miris jesenje svježine, šuštanje opalog lišća, sve te boje kojima se svake godine divim i taj neobični mir u zraku pruža mi poseban osjećaj zadovoljstva.

Izvlačenje prošlogodišnje odjeće mi je takođe drag ritual. Prilično se zasitim onoga što nosim tokom ljeta, pa ushićeno gledam u prošlogodišnje haljine, hlače i džempere koje sam kupovala pred kraj sezone i radujem se novim jesenjim kombinacijama.

Ima li ljepšeg osjećaja od onog kad nakon napornog dana stanemo pod mlaz tople vode i kada obučemo najudobnije komade koje imamo, pa legnemo u krevet i prepustimo se ugođaju doma i minutama sa najvoljenijim? E o tom osjećaju jeseni vam pričam.

U našoj se kući preskaču trenirke i uskače se u ono najudobnije – pidžame. Njima definitivno dajemo prioritet…i tata i Ena i ja. Ove godine smo bili u posebnoj potrazi za novim jer sam prilikom “smjene” odjeće odlučila da se riješim svega onoga što protekle dvije godine nismo nosili. I tako smo shvatili da nam trebaju novi komadi koji će ispuniti najosnovnije kriterije, a to su prirodni materijali, udobni krojevi i moderan izgled.

Svi putevi odveli su me u Penti jer sam nedavno bila na otvorenju nove poslovnice u Importane centru i oduševila se ponudom koju imaju. Iako sam već tada dobila poriv da ispraznim novčanik, strpljivo sam pričekala novu kolekciju u želji da iskombiniram nešto slično Eni i sebi.

Ovi preslatki modeli su me “kupili” na prvu. Čisti pamuk jedino je u čemu možemo osjetiti potpuni ugođaj. Sve su prilike da ćemo ovu jesen najviše vremena provesti u krevetu što mi i ne pada teško. Vrijeme brzo prolazi i čitanje bajki, zajedničke “kafe” i golicanja do suza od smijeha vrlo brzo će postati ono čega ću se sjećati sa velikom sjetom. Ovim fotografijama koje smo radili u salonu dječijih soba Çilek, “ledim” trenutak da ga memorišem duboko u srcu…kad nostalgija dođe po svoje.

Foto: Adis Valjevac

Styling: Penti, Sarajevo

Zahvaljujem se salonu dječijeg namještaja “Çilek” na ustupljenom prostoru. 

 

 

 

 

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*