Počeli smo konačno s pametnim shoppingom

Ne znam za vas drage moje mame ali mi od Eninog rođenja najviše pažnje posvećujemo njenoj odjeći. Toliko bespotrebnih stvari sam kupila dok sam bila još u drugom stanju i nije mi bilo svejedno kada sam vidjela da je pola od toga prerasla, a nikad nije obukla. Taj trend “bezglave” kupovine nastavio se i dalje kroz njene godine, pa sam u posljednjih nekoliko mjeseci odlučila stati na loptu i kupovati isključivo namjenski. Nema više četiri para gumenih čizama jer joj to zaista nije potrebno, nema 15 komada donjih dijelova trenerki jer se na kraju svede samo na tri-četiri, nema potrebe za četiri zimske jakne jer ne stigne iznosati ni dvije kako treba.

Posljednje što smo kupili i za što ne žalim novac su komadi za koje sam sigurna da će joj obilježiti jesen i nadolazeću zimu.

H&M

Ovaj preslatki kompletić kupili smo nedavno u Beogradu jer obično iskorištavamo priliku da odemo ili u Bg, Dubrovnik ili Split zbog H&M-a. Ako niste u prilici posjetiti ove gradove ili bilo koji drugi u kojem ima pomenuti brend, na FB ima dosta dragih djevojaka koje se bave posredništvom u kupovini H&M stvari (ja naručujem ponekad preko grupe Minnie Mickey Prodaja i do sada nisam imala problema.

 

H&M

Dukserica imamo dosta i njih nikada nije previše jer su trogodišnjaci još uvijek u fazi izrazitog prljanja odjeće prilikom jela i igre. Ovaj duks je termo i sjajan je za prelaz koji nam je stigao. Preko njega je dovoljna tanja jesenja jaknica, ništa debelo. Iako ne volim odjevne komade sa aplikacijama likova iz crtanih filmova, ovo je je bilo na tatino insistiranje, a i Ena mu se najviše obradovala.

 

Ciciban

Gumenjaci su pun pogodak. Dugo smo bili u potrazi za njima i skoro svi su klasični i nemaju nikakvu postavu, a dobro znamo kako se noge zalede u gumenim čizmama. Ove Ciciban su postavljene nekim super toplim materijalom tako da nemamo brigu oko hladnih stopala. Kako su nam počeli kišni dani, skoro svaki izlazak iskorištavamo da skačemo po lokvama i odlično je što ne moram brinuti da li joj je dovoljno udobno i toplo.

 

H&M

Ovo je bila ljubav na prvi pogled. Kakvu sam zamišljala takvu sam i našla. Žao mi je samo što nije bilo veće i za mene. Kapice sa krznenim lopticama čini mi se da nikad neće izaći iz mode. Na ovoj je dobro jer je unutrašnjost postavljena pamukom pa nema onog neugodnog osjećaja bockanja ili pretjeranog znojenja. Čekamo malo hladnije dane pa da skidamo etiketu.

 

Zara

 

Prsluke i jakne obično kupujemo u Zari jer je omjer cijene i kvalitete zadovoljavajući. Iako sam se oduvijek pitala za koje je prsluk godišnje doba, ove sezone smo ga počeli nosati relativno rano preko tanje jaknice ili džempera. Prošlogodišnji smo iskoristili svega tri-četiri puta, ali ovaj će izgleda biti pun pogodak. Dvoumili smo se između pink i ovog, pa kako smo se malo zasitili roze boje odlučili smo se za ovaj teget.

 

Mnogo sam zadovoljnija od kada sam krenula u ciljane shoppinge i kada kupujem baš ono što joj u datom trenutku treba. Ormar joj je uredniji, pregledniji i nema bespotrebnih krpica koje nikako ne odjeva. Zato drage moje, neka vas ne zanesu sve te divne stvarčice iz izloga. Prije nego krenete sa pražnjenjem novčanika, zastanite i zapitajte se da li im je to zaista potrebno. (nisam ni sanjala da ću ovakvo nešto pisati :D)

P.S. Ako vas zanimaju cijene pišite na mail, inbox FB page-a ili u Instagram inbox. <3

 

    1 COMMENT

  • Nena listopad 24, 2018 Reply

    Ja svojima najčešće kupujem u KiK dućanima, i zadovoljni smo i cijenom i kvalitetom. Ako Vas zanima možete pogledat na sljedećem linku https://ekatalog.hr/kik-katalog/

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*