Od princeze do zimske modne idile

Kao i svaka mama koja potajno mašta o jednoj velikoj sobi koju će pretvoriti u garderober svojih mališana, tako sam i ja (iako nemam toliko prostora) ipak napravila mjesto u ormaru za neke komade kojima naprosto nisam odoljela.

Kada je prije dva mjeseca u BBI centru, moja draga prijateljica i najpoznatije ime s modne scene Džejla Glavović Očuz otvorila modno carstvo za mališane, bila sam prva u redu koja je željela vidjeti svu ponudu. Prvo me očarao bajkovito uređen izlog, a potom i unutrašnjost multibrand store-a koji vas vodi u svijet princeza i prinčeva. Haljine poput onih iz najljepših bajki i preslatka odjela za dječake ono su što prvo primjetite kada uđete u Kids Muse.

Razmišljala sam o tom njenom potezu da otvori ovakav jedan koncept i zaključila kako je napravila pravu stvar jer sam mnogo puta bila u situaciji da mi treba neka svečana haljina za Enu, a nisam je imala gdje kupiti (osim naručiti preko neta ali ne volim nešto posebno taj vid kupovine jer nikad ne znam šta će mi stići na adresu). S druge strane, haljine i odjela za svečane prilike su nešto što se ne može iskoristiti mnogo puta u toku godine, pa je Džejla svoj Kids Muse obogatila i stvarima za svakodnevno odjevanje te se na policama mogu naći casual majice, jeans, zimske jakne, haljinice za svaki dan i one nešto klasičnije kada nećemo baš mnogo svečano.

Nedavno sam je posjetila ponovo jer se bliži Enin treći rođendan pa je ovaj store bio logičan izbor. Teško je bilo odlučiti se pored toliko savršenih modela ali je Enina bila posljednja (rođendansku haljinu ćete vidjeti na rođeni dan). Iskoristila sam shopping da uzmemo i nekoliko kombinacija za druge prilike koje nas čekaju u decembru i januaru, ali da se opremimo i za zimu kompletićem koji me osvojio na prvu (priznajem da je i Ena u njemu najviše uživala).

Sretna sam što po prvi put u Bosni i Hercegovini na jednom mjestu roditelji mogu, u skladu sa svjetskim modnim trendovima, opremiti svoje klince i klinceze za vjenčanja, rođendane i sve druge svečane prilike. Sretna sam i što je moja draga Džejla našla zadovoljstvo radeći ono što je čini izuzetno sretnom i ono za šta je rođena, a to je moda.

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*