Rođendanska zabava za pamćenje

Luda sam za rođendanima. Oni koji me poznaju znaju da mjesecima ranije počinjem praviti planove. Ovu godinu sam već u julu pričala o Eninom trećem koji se slavi u novembru. Na prva dva rođendana sam imala nekoliko propusta, pa kako kažu treća sreća, tako sam na ovom ispravila sve u čemu sam griješila protekle dvije proslave.

Ono što me posebno činilo nervoznom kada je riječ o rođendanu jeste činjenica da nemam dovoljno vremena posvetiti se svim zvanicama koje dođu na proslavu. U stalnom sam grču da bude sve kako treba i ove godine sam posebnu pažnju obratila na izbor igraonice. Iako sam do prije mjesec dana planirala Enin treći slaviti kod kuće (znam da ćete pomisliti da sam luda), razmišljala sam kako je to jedini način da se normalno i u miru ispričam sa ljudima koji mi dođu. Svakako da ne bih 30 ljudi zvala u isto vrijeme, ali u planu je bilo da ga slavimo cijelu sedmicu i tako iskoristimo priliku da se vidimo sa svima. Međutim, ti planovi su vrlo brzo pali u vodu nakon što smo otišli kod prijatelja na dječiji rođendan u kućnoj varijanti. 🙂

Veliki je broj igraonica u gradu ali na skoro svaku su, moji prijatelji i poznanici, imali neke zamjerke. Jedino sam za Sunnyland čula samo riječi hvale te sam odlučila svoje povjerenje prepustiti njima. I nisam pogriješila.

Bio je ovo prvi rođendan u kojem sam u potpunosti bezbrižno uživala. Sve vrijeme sam bila u dijelu namijenjenom za roditelje i ni jednog trenutka, ni suprug ni ja, nismo ušli u dio gdje je igraonica. Pet sjajnih teta (ja ih prozvah Sunnyland cure) vodile su računa o apsolutno svakom djetetu. Na samom ulazu djeca su dobila unikatne naljepnice sa svojim imenima kako bi tete mogle lakše da ih pozovu i da komuniciraju s njima.

Veliki prostor i pogled kakav nema ni jedna igraonica u gradu su ono što čini posebnu draž, a snijeg koji je pao na dan Eninog rođendana učinio je proslavu potpuno bajkovitom. Na svu sreću cesta do Trebevića na kojem se nalazi Sunnyland bila je prohodna, a 10 minuta vožnje od grada je jedan od glavnih razloga zašto smo baš odabrali ovu igraonu.

Sadržaj u igraonici bio je i više nego dovoljan da ni jedno dijete ne poželi izaći iz nje. Ipak, dio koji se nalazi prekoputa, a u kojem su smješteni stolići za grickalice, pizzu i sokove jednako je bio primamljiv malim pilićima pa su na prvi poziv dragih teta odmah potrčali da zauzmu svoja mjesta.

Dio koji me najviše oduševio definitivno je slatki sto koji je bio smješten u najljepšem dijelu Sunnyland igraone, uz sami stakleni portal sa pogledom na grad. Bio je to kutak koji su svi iskoristili za fotografisanje jer je dekoracija i više nego bajkovita. Svaki detalj na stolu pomno je osmišljen, a na nama je bilo da samo nekoliko dana prije kažemo omiljenu boju i lik iz dječije mašte. Ostalo su tete, svojim zlatnim rukama, sve same osmislile.  Svaka čast!

Mi smo se pobrinule da odabremo stajling koji će se uklapati sa pink temom, te smo odabrale preslatku haljinicu iz Kids muse multibrend store-a i upotpunili je cvijetnim vijencem (koji je mama kasnije posudila za fotkanje). 🙂

Dio koji je naročito oduševio svu djecu bila je i prostrana diskoteka sa fenomenalnim lightshow efektima. Više od 20 minuta plesa uz najslušanije dječije hitove osiguralo je svim roditeljima mirnu noć jer su pilići nakon skakanja bili potpuno spremni za dubok i bezbrižan san.

Čistoća, uređenost, ljubaznost osoblja i kompletna organizacija rođendanske proslave opravdala je moja očekivanja i sada sam već sigurna da će svaki naredni biti obilježen upravo u Sunnylandu. Za moju porodicu i prijatelje vrlo olakšavajuća činjenica jer priču o rođendanu više neću počinjati u ljetnim mjesecima.

Mislim da slike govore više od riječi pa vas puštam da uživate u fotografijama koje je radio moj sjajni i talentovani fotograf Adis Valjevac.

Dress: Kids Muse

Foto: Adis Valjevac

 

 

 

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*