Osjećaj praznika na našem stolu

Ne volim zimu. Posljednjih nekoliko godina više sam prijateljski nastrojena čak i prema ekstremnim vrućinama koje sam cijeli život preklinjala. Jedino što volim je decembar na kalendaru jer sam velika ljubiteljica prednovogodišnje atmosfere. U našoj kući počinje s prvim danom posljednjeg mjeseca u godini.

Najveću draž zime osjetimo za našim trpezarijskim stolom. Ovo su dani u kojima sve češće objedujemo skupa ali i društvu porodice i prijatelja. Ovogodišnju dekoraciju odlučili smo obogatiti pravim prazničnim detaljima pa smo iz Avona nabavili ove preslatke “deda mraz” podmetače kojima se Ena najviše obradovala. Najpraktičniji dio su džepići u koje stavljate escajg pa tako izgbjegavate momenat u kojem su kašike, nož i viljuške svuda po stolu. Još jedan preslatki detalj Avon podmetača su kartice na kojima možete upisati imena i na taj način napraviti raspored sjedenja ali dati i posebnu važnost gostima koje ste pozvali na ručak ili večeru.

Za uređenje ostatka stola iskoristili smo i kugle iz Avonovog novog kataloga koje dolaze u pakovanju sa malim crvenim markerom, a zadatak je na svakoj kugli napisati ime gosta ili članova porodice. Kugle, nakon praznične dekoracije trpeze, možete iskoristiti i njima ukrasiti jelku.

Od cijele ove dekoracije možete napraviti i dobru zabavu za najmlađe pa im dati zadatak da od “deda mraza” ispod tanjira zatraže željene poklone. Korisna stvar je što tako možete saznati i šta je to što žele da im se nađe ispod jelke.

Neka vam ovo vrijeme praznika bude rezervisano za one prave životne vrijednosti koje su, dolaskom društvenih mreža, potpuno zanemarene. Ručkovi ili večere koje trebaju trajati što duže, razgovori za stolom uz ukusne gutljaje omiljenog vam vina, pažnja usmjerena samo na one koji vas istinski vole i poštuju, neka bude prva stavka na listi vaših prioriteta. Prijatno i živjeli! <3

 

    1 COMMENT

  • Tanja listopad 22, 2018 Reply

    Još nije ni 11. mjesec već je po dućanim počelo ludilo božićnih i novogodišnjih blagdana. U Plodinama su već akcijska sniženja na blagdanski asortiman https://ekatalog.hr/plodine-katalog/

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*