Bore kojih se želimo riješiti

Posljednje tri godine često detaljno zagledam svoje lice u ogledalu. Tako to obično biva kad pređete tridesetu pa uočavate sve ono što niko drugi na vama ne vidi. Flekice, neravnine, nepravilnosti…sve što ne treba biti veliko postaje – ogromno (nos i uši), ono što biste da je veće – premalo je (oči i usne) i ono što prvo uočite jeste da su bore postale vidljivije. Na mjestima gdje ih nikada ranije niste imali pojavile su se linije koje će, logično je, s godinama postati sve dublje i očitije.

Svoje „smijalice“ neprijateljski gledam godinama. Kažu da su dokaz sreće i smijeha koji me pratio svih ovih godina i kao takve prihvatam ih objeručke. Sa estetskog aspekta počele su mi smetati jer su postale ono što prvo vidim u ogledalu. Duboki usjeci sa obje strane usana narušavale su mi sliku one djevojčice koju „njegujem“ u svojoj glavi i postale su mi dokaz kako godine neumitno prolaze, a da toga nisam ni svjesna.

Činjenica da imam veliki strah od bilo kakvih zahvata na licu, naročito onih koji podrazumijevaju iglu, odbijala me i pri samoj pomisli da se riješim nazolabijalnih bora. Sve do onog trenutka kad sam odlučila otići barem na konsultaciju. Tom prilikom sam porazgovarala sa dvojicom sjajnih specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije dr. Alijom Aginčićem i prim. dr Alemkom Čvorak. Osnivači i vlasnici Centra za estetsku hirurgiju „Naša mala klinika“, strpljivo i profesionalno, objasnili su mi na koji način mogu svoje lice učiniti svježijim i zategnutijim, a da se ne podrvrgavam nikakvim radikalnim zahvatima. To je ono što mi je u tom momentu trebalo…jasno, precizno i opširno pojašnjenje…

U mom slučaju hijaluron je bila savršena opcija jer sam se na najprirodniji način željela riješiti svojih dubokih bora „smijalica“. Hijaluronski dermalni fileri, za one koji još nisu upoznati, su namijenjeni tretiranju svih zona lica. Najvažniije od svega je što oni omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore, mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto, korigiranje kontura donjeg dijela lica.

Ono što ih čini posebnim jesu njihova kompatibilnost i biorazgradivost. Poznato je da bore nastaju starenjem kože, gubitkom vlažnosti i promjenom odnosa elastičnih i kolagenih vlakana, a hijaluronskim filerima moguće ih je popuniti, te učiniti ih nevidljivim u šta su me dr. Alemko i dr. Alija uvjerili.

Za samo 20 minuta lice je dobilo potpuno drugu dimenziju i izgled. Tek kada sam ih popunila shvatila sam koliko su mi zapravo smetale. Sam proces je potpuno bezbolan jer se prije apliciranja hijalurona, lice namaže kremom sa anestetikom, što omogućava da tretman bude bez boli. Hijaluron koji se koristi u ove svrhe je marke TEOSYAL koji je vodeći brend u svijetu hijalurnoske kiseline. Trajnost hijalurona pod kožom je od 6 do 9 mjeseci što vam pruža još jedan dokaz da je riječ o potpuno prirodnom sastojku koji ima sposobnost resorpcije u organizmu.

Nakon samog tretmana nema posebnog crvenila ni otoka (može se javiti dan nakon tretmana ali ja ga nisam imala). Potpuno spremna i svježa odmah sam se vratila svakodnevnim obavezama.

Ono što me posebno raduje je činjenica da su ljudi iz mog bližeg okruženja primjetili kako izgledam odmornije, svježije i blistavije, a da niko nije znao da sam radila bilo kakav tretman na licu (dok im sama nisam spomenula).

Moje predrasude o hijaluronu su razbijene. Tek kada na svojoj koži doživite promjene koje s njim možete postići onda se uvijerite u njegovu vrijednost. Slažem se s onom kako su bore ogledalo života ali se ne slažem da ih trebamo zadržati na licu po svaku cijenu…i onda kada nam vidno narušavaju lijep izgled lica.

Bez stručnosti, profesionalnosti i ljubaznosti cijelog tima „Naše male klinike“ sada ne bih uživala u onim svakodnevnim  „Pa ti svaki put sve mlađa i mlađa“. 😊

Informacije i konsultacije su besplatne, pa ako ste jedna od onih koja intenzivno razmišlja kako da izbiriše bore sa svog lica evo linkova za više informacija:

info@nasamalaklinika.net

+387 33 / 222 – 212

https://www.facebook.com/centarzaestetskuhirurgiju/

https://www.instagram.com/nmk_nasamalaklinika/

 

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*