Kad je koža žedna, dajte joj vode!

Oduvijek sam imala problematičnu kožu licu koja je u pubertetu bila toliko loša da sam dva puta sedmično bila primorana posjećivati kozmetičarku. Dvije godine intenzivnog čišćenja, tretmana voćnim kiselinama i ostalih tretmana namjenjenih problematičnoj koži, riješile su problem ali su neki tragovi ostali i do današnjeg dana. Od tih srednjoškolskih dana usvojila sam neke savjete zlata vrijedne kojih se i danas pridržavam.

Moja njega kože lice svela se na provjerene proizvode koji su namijenjeni kombinovanom tipu kože sa izrazito masnom T zonom (čelo, nos, brada) ali i obrazima. Godinama sam živjela u ubjeđenju da je takvu kožu potrebno isušivati kako ne bih odavala izgled “sijalice” ali ono što je mojoj koži potrebno (nakon detaljnije analize) je samo i ISKLJUČIVO hidratacija. I masna koža, jednako kao i suha traži dovoljnu količinu vlage i hidratacije i to je ono što je ključno i broj 1 u njezi.

Stoga sam sa oduševljenjem prihvatila da testiram nove proizvode mog omiljenog brenda L’Occitane jer je nova linija upravo ono što sam čekala.

L’Occitane Aqua Réotier

Sama činjenica da je Izvor Réotier neobičan i jedinstven izvor u svijetu koji se nalazi se u brdskoj regiji Hautes-Alpes i da je zaista neobičnog oblika koji je priroda stvorila uz pomoć jedinstvene vode bogate mineralima, dovoljno govori o kako moćnoj kolekciji je riječ. U srži ovih proizvoda su minerali i 10 puta više kalcija nego u običnim termalnim vodama. Važnost izvora Réotier prepoznala je i Europska unija te ga je uvrstila u mrežu zaštićenih europskih područja – Natura 2000.

Trenutno sam u fazi testiranja gela čistača i ultrahidratantne kreme za lice. Gel je toliko intenzivan, pjenast i nije mu bez razloga dodijeljen epitet čistač jer nakon umivanja ovim gelom, tonik za lice i dodatno čišćenje kože apsolutno nije potrebno. Koliko god intenzivna šminka na licu bila L’Occitane gel čistač skida sve do zadnjeg traga. Nakon upotrebe nema osjećaja zatezanja i isušene kože nego onog osjećaja čiste hidratacije i nahranjenosti lica. Kao šlag na tortu dolazi bogata Aqua Réotier krema za koju sam,  nakon prvog nanošenja, odmah znala da će mi biti u samom vrhu liste proizvoda za njegu. Iako u kolekciji dođe i gel ja sam se odlučila testirati kremu jer nisam zaljubljenik u gelaste strukture.

Na samoj ambalaži piše da se radi o kremi za žednu kožu lica što me i privuklo na prvu jer taj termin je baš ono što savršeno opisuje dehidriranu kožu. Idealna je za sve tipove tj, za onu kožu kojoj treba BONUS hidratacija naročito sada u ljetnim mjesecima kada je isušivanje od sunca intenzivnije.  Predivnu laganu, vodenasto-kremastu teksturu koža bukvalno upije poput spužve, a osjećaj nakon utrljavanja kreme u lice je neponovljiv. Bez osjećaja ljepljivosti, masnoće…samo čista nahranjenost i hidriranost koja traje cijeli dan.

Pakovanja nove Aqua Réotier  kolekcije su tolikoooo primamljiva i smišljeno dizajnirana da jednostavno odmah osjećate potrebu da svojoj koži podarite vodu, minerale i kalcij za kojima toliko žudi. Miris gela i kreme je jedinstven…baš poput onog koje ima i svaki L’Occitane proizvod i to je nešto po čemu su prepoznatljivi i originalni.

Čvrsto sam uvjerena da je ovo sezona u kojoj će moja koža pokazati najveću zahvalnost i podariti mi blistavost koju dugo nisam imala. Formula za savršen izgled je jednostavna = dajte svojoj koži VODE!

Iznenađenje koje je priredio L’Occitane tim jeste da svi mogu doći po BESPLATNE testere u BBI ili SCC L’Occitane poslovnicu i uvjeriti se u kvalitet Aqua proizvoda.

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*