Ako želiš da te slušam vodi me na rođendan u…

Ooooo kako samo volimo rođendane. Naše, tuđe, rođendane raznih vrsta…samo da smo u onom pravom slavljeničkom raspoloženju. Imamo sreću da nam se uskoro bliži jedan koji obećava super zabavu. Naime, naša omiljena trgovina, Aksa Kids Mega Store 8. i 9.9.2018. slavi svoju prvu godinu postojanja u sarajevskom naselju Stup i priprema cjelodnevnu ludu zabavu za svu djecu uzrasta od mjesec do 12 godina. Pokloni, takmičenja za djecu, glumačka radionica, klaunovi, face-painting, maskote…treba li još razloga da budemo dio Aksinog B day party-ja?

P.S. Rođendanski program pogledajte na kraju bloga!!!

Ako je to dovoljno onda pišem šta sve, mimo zabave, možete pronaći u Aksi.  Pored odlazaka u park, posjećivanje trgovina sa dječijom opremom i igračkama nam je, druga omiljena aktivnost. U ovom Eninom uzrastu najzanimljiviji odjel nam je onaj sa odjećom i igračkama ali nerijetko odlazimo gledati i sjedalice, kolica i krevetiće jer ona potajno mašta o jednoj seki pa me, svjesno ili slučajno, odvlači da gledam sve te slatke male stvari namjenjene novorođenčetu.

Uglavnom znate ono “sve na jednom mjestu”? Ovdje je doslovno tako! Apsolutno sve što možete zamisliti za bebe i malu djecu možete pronaći u Aksa Kids Mega Store-u. Prostor je na površini od 1500m2 i vrlo je pregledno sortiran svaki dio. Posljednji put kada sam bila u kupovini kofera za Enu i još nekih igračaka nisam mogla vjerovati da postoji toliki izbor kolica za bebe, autosjedalica kakvih nigdje u gradu ne možete pronaći, raznih vrsta hranilica i krevetića. Priznajem da sam u jednom trenutku odlutala maštajući šta bih sve kupila da mi je drugo na putu. Toliko sam se udubila u ulogu trudnice da sam sparila i kolica, nosiljku, autosjedalicu…pa čak i igračke namjenjene malim bebama koje kačimo za kolica. Priznajem da sam se mnogo lijepo osjećala vraćajući se u period kada obavljamo prvu kupovinu, kada je sve tako novo, mirisno i usklađeno.

Ova me osvojila

I sva sreća da sam gledala stvari namjenjene djevojčicama jer je Ena u Aksi posegnula za svim mogućim igračkama za dječake. Čak je tražila da joj probam košuljice i hlačice za dječake uzrasta od 6 mjeseci…jer izgledaju neodoljivo.

Ono što me posebno oduševilo i vratilo u trudničke dane jeste brošura sa spiskom neophodnih stvari kako za bolnicu, tako i za prve dane kod kuće. A onda se okrenem i ugledam veš za trudnice i veš za porodilje mame i buduće mame, a i helanke za trudnice koje sam tako očajnički tražila i trebala u poodmakloj trudnoći.

Sjajna stvar u cijeloj priči jeste ta što ljubazno osoblje Akse uvijek ima rješenje ako dođete sa djecom jer su raspoložene da ih zabave dok vi bezbrižno razgledate i kupujete sve što vam je potrebno. I ako tete nisu u tom trenutku slobodne mališanima neće nedostajati zabave jer je svaki kutak prilagođen upravo njima. U našem slučaju problem uvijek bude kada trebamo izaći iz trgovine.

Za sve one mame koje uživaju u kupovini odjeće, ovo je mjesto na kojem će se najduže zadržati. Pored renomiranih brendova, Aksa ima i svoj brend Lillo&Pippo čiji su “komadi” modernog dizajna, veselih boja i napravljeni od najkvalitetnijih materijala. Ni zamisliti ne možete moje oduševljenje kada sam otkrila da na kids odjelu mogu kupiti haljinicu kakvu sam planirala kupiti i Eni.

Bila bi ovo zasigurno najduža priča na blogu kada bih nastavila nabrajati šta sve postoji od asortimana ali pored; opreme za bebe, odjeće, obuće, asesoara, igračaka za sve uzraste, kozmetike za trudnice, dojilje, porodilje, djecu, pribora za jelo, krevetića, dušeka, ormarića, komoda, kolica, hranilica, autosjedalica, knjiga, ruksaka, dekoracija za sobu…mislim da vam ništa neće nedostajati.

Najvažnije je da vam ostavim adresu i linkove, pa da se uvjerite sami

Sarajevo: Kurta Schorka 24a (kod TC Bingo)

Banja Luka: Ive Lole Ribara 4

http://shop.aksa.rs/

https://www.facebook.com/AKSABIH/

https://www.instagram.com/aksakidsstorebih/?hl=en

OVU SAM KUPILA SEBI

SAVE THE DATE! 8. i 9. septembar.

Subota:

10h – 12h                            Karnevalske igre

12h – 14h                           Facepainting&Klaun

13h                                        Rođendanska torta

14h – 16h                           Pelenijada, takmičenje, pokloni i savjetovanje sa babicom

16h – 20h                           Future Health Biobank, informisanje

Cijeli dan: Tematsko fotkanje, puzijada

Nedjelja:

 10h – 12h                            Proglašenje najboljih – puzijada

12h – 14h                           Facepainting&Klaun

14:00h – 14:45h               Radionica glume za djecu uzrasta 5 – 10 godina

15:00h – 15:45h               Radionica glume za djecu uzrasta 5 – 10 godina

14:00 – 16:30h                  Future Health Biobank, informisanje

 

Roditeljima će na raspolaganju biti genetičarka (08.09.2018. 16h – 20h; 09.09. 14h – 16:30h) i babica (08.09.2018. 14h – 16h) za sva pitanja i nedoumice, a iz Akse su pripremili i vrijedne poklone za sve učesnike takmičarskog dijela proslave.

 

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*