Na vašu preporuku – jačamo ljepotu iznutra!

Sjećam se ove bijele bočice sa narandžastim detaljima na noćnom stoliću svoje bake (naručivala od tetke iz Njemačke), a kasnije i mame jer su se dobre stvari u našoj kući uvijek prenosile s koljena na koljeno. Naziv Merz duboko se urezao u moje sjećanje jer je to bio sinonim za blistavu kožu lica, čvrste nokte i kvalitetnu dlaku, a očito da nam je u genima zapisano da su nam ove tri stvari slaba tačka. Osnovna razlika između mama i bake nekad, i mene sad, je ta da su njih dvije bile istrajne i odgovorne…što se, kad je riječ o dugotrajnijim “terapijama”, za mene ne bi moglo reći.

Ipak, za neke stvari ne postoji izgovor jer su znakovi oštećena i više nego očiti. O stanju svoje kože sam pisala u nekim od prethodnih blogova (problematična i osjetljiva za vrijeme pubertetskih dana) ali ni danas ne mogu reći da sam zadovoljna u potpunosti. Kvalitetna i temeljita njega mi se podrazumijeva ali kvalitet moje kože nije na nivou na kojem bih željela da jeste.

Nokti su posebna priča. Uvijek su bili tanki i porozni pa je to jedan od osnovnih razloga zašto imam gel na noktima od svoje 19e. Nije pohvalno znam ali svaki put kada bih poželjela da gledam u svoju pravu “ogoljenu” nokatnu ploču ostala bih zatečena do koje mjere su, sad već oštećeni, i tanki.

Najgora stvar od svega je moja kosa i količina vlasi koje ispadnu prilikom pranja. Uvijek se znam šaliti kako bi se od mojih ispalih vlasi mogla napraviti jedna osrednje gusta perika. Dužina nikad nije sezala par cm ispod ramena jer je rast ispod toga, skoro pa nemoguć zbog ispucalih vrhova. O volumenu i gustoći da ne govorim…

Da rezmiram…svemu navedenom potrebni su vitamini. Ovo je preparat koji ste mi preporučili upravo VI na moj IG story upit šta da koristim. Zamolili ste me da vas upoznam sa svojim trenutnim stanjem kose, kože i noktiju pa da skupa pratimo učinak. Pa evo ga…vrijeme je da ovaj put istrajem u svojoj namjeri da se posvetim ljepoti iznutra!

***

Pakovanje sadrži 60 tableta. Po jedna kapsula se pije ujutro i uveče u trajanju od tri mjeseca. Uzimajući u obzir da su biološki procesi rasta kose i noktiju kao i obnove površinskog sloja kože prilično spori, prvi vidljivi rezultati upotrebe Merz Spezial Dražeja su vidljivi nakon tri sedmice. Kombinacija vitamina, minerala, mikroelemenata i ekstrakta proteina soje učinit će vašu kosu, kožu i nokte lijepom, zdravom, sjajnom i jakom. Neke korisnice su istakle i povećan apetit zbog koristenja Merz dražeja ali ja nisam primjetila taj učinak za ovo 10ak dana korištenja.

 

 

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*