Moja TOP 3 pomagala za savršeno ravnu kosu

Nedavno sam na svom IG profilu objavila kako sam posjetila Beurer shop u Sarajevu u namjeri da kupim beskontaktni toplomjer (ako imate iskustva s njim pišite mi), a završila u dijelu gdje se nalaze pomagala za kosu. Mi žene…

Kako mi je svakako bilo vrijeme za mijenjanje pegle, četke i dopunu nekim novim aparatima, iskoristila sam priliku da uzmem cijelu Style Care Pro kolekciju za njegu kose u kojoj se nalaze aparati sa trostrukom jonskom funkcijom. S obzirom da je sve bilo u fazi testiranja neko vrijeme prije nego vam napišem recenziju, došlo je vrijeme da prenesem iskustva.

Prva stvar koju sam probala, a za koju sam se i najviše “zagrijala” je četka za ravnanje kose koja radi na principu zagrijavanja do 200 stepeni. Kosu je potrebno osušiti potpuno i onda isčešljati pramen po pramen. Dobra stvar je što je brzo zagrijava i ravna ali bez onog dojma “slijepljene” kose. Ono što joj je mana za nas sa šiškama jeste da nije pogodna za ravnanje gušćih i ravno rezanih šiški. Istina da je potrebno češljati malo duže nego to radimo s peglom ali osjećaj koji imate dok je češljate jeste da manje štetite vlasima. Definitivno moja preporuka za one koji izbjegavaju peglu.

 

Kako ja nisam jedna od onih koja je izbjegava…naprotiv, ne znam šta bih bez nje, u Beureru sam uzela novu jer mi je stara već prilično dotrajala. Pegla za kosu je nešto što mi je pod must pa sam je koristila i kad nije bilo potrebe za to (nakon keratinskog ravnanja). Navika je čudo…nakon pranja i sušenja moram provući kroz kosu makar dva puta. Ona zaglađenost nakon, pruža mi pravo zadovoljstvo. Činjenica jeste da uvijek prije korištenja pegle naprskam sprej za zaštitu od topline, kako bih bila koliko toliko sigurna da je neću mnogo oštetiti. Ono što me privuklo kod ove pegle jeste da je sa ionskom tehnologijom i da štiti kosu od gorenja. Pločice su prekrivene titaniumom, a možete podešavati temperaturu od 100 -200 ° C. Brzo se zagrijava i ima 360 ° rotirajući kabal za ugodno korištenje bez uvijanja. Uz nju dođe i  torbica otporna na toplotu, idealna za pohranjivanje nakon korištenja.

E u ovaj MIŠ kako pomislih na prvu sam se zaljubila upravo zbog izgleda. Četka za kosu koja je takođe sa ion tehnologijom za sjajnu kosu je super praktična jer stane u gotovo svaku torbu.  Fora što radi na baterije (zbog tih iona) pa prilikom češljanja, kad je upalite, čujete blago pucketanje. Dobro raščešljava mokru kosu jednako kao i suhu. Premoćno izgleda, priznajte.

 

Naredna stvar koja mi je pravo otkriće jeste fen koji radi na principu senzora koji je smješten na samoj dršci od fena. Nakon što ga upalite i čuvate za dršku, fen će raditi. Kada ga upaljenog odložite, prestaje raditi do ponovnog diranja drške. To je onaj trenutak kada je u toku sušenja hoćete počešljati pa bez problema možete fen odložiti bilo gdje, a da ne pravi bespotrebnu buku i zagrijavanje. Još jedna stvar koja me oduševila u Beureru (ali ga nije bilo na stanju) jeste fen koji ima princip uvlačenja kabla kao kod usisivača. Zamislite da ne morate motati i odmotavati kabal svaki put prilikom korištenja! Zvuči nestvarno.

I za kraj, ono čemu nisam mogla odoljeti jeste ovo rotirajuće ogledalo sa led svjetlom koje s jedne strane ima normalan view, a s druge uvećava 5 puta. Dobra strana ovoga je što vam ne može ostati niti jedna dlačica viška na licu i obrvama, a loša je ta što ćete garantovano početi kopati i najmanju izraslinu koju nikad niko ne bi primjetio. 😀 Praktično za nošenje i stavljanje na bilo kakvu podlogu (kod mene je obično na prozoru…dnevno svjetlo ništa ne skriva).

 

Beurer shop se nalazi u BBI centru na 4 spratu. Možete poručiti i online sa njihove stranice http://beurer.ba/ i dolazi vam na kućnu adresu. Poštarina je 7 KM. Naručiti možete i putem njihovog IG profila  https://www.instagram.com/beurer_bosnia/?hl=en

 

 

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*