Nježnost je idealan početak mirnog noćnog sna

Znate onaj osjećaj kada pomirišete određeni proizvod pa vas on natjera da evocirate sve uspomene koje vas vežu za njega? Tako je nama sa lavandom…

Od Eninog rođenja rituali vezani za kupanje su nam isti. Tri puta sedmično pjenušava kupka je obavezna, a nakon toga lagana masaža losionom ili kremom kako bi njena suha koža bila dovoljno nahranjena i nježna. I raspored je uvijek isti; prvo ide kupanjac, a nakon toga večera i time smo osigurali čvrst i miran san do jutra.

Posljednjih mjesec dana sa Enom u kadi je i 10ak njenih gumenih igračaka pa nam boca šampona može trajati oko mjesec dana jer sve igračke moraju dobiti po jednu „dozicu“ kupke. Ako uzmemo u obzir da sam i ja prisvojila sve njene Johnson proizvode (tata je dobio zabranu korištenja :)), logično je da boca ostane prazna prije nego potrošimo sapun koji svi skupa upotrebljavamo.

Ono što mi se posebno dopada kod proizvoda koje koristimo već četiri godine jeste što je formula kupke potuno nježna te nemamo problema sa peckanjem očiju, a posebno smo sretni zbog činjenice da je na tržištu nova inovativna linija za sve uzraste djece; od novorođenčadi do školskog doba.

Iako nisam jedna od onih mama koja manijakalno čita sastojke proizvoda pa potom googla da vidi šta svaki pojedinačno znači (jer…kupali smo se istim proizvodima kad smo bili djeca) ponosna sam na Johnson tim koji je slušao zahtjeve i potrebe roditelja te osigurao novi koncept; bez boja, bez sulfata, bez ftalata i sa više sastojaka dobivenih iz prirode. Alergene reakcije i moguća preosjetljivost kože je ovim svedena na minimum.

Još jedna stvar koja me posebno raduje jesu nova pakovanja koja su ergonomski dizajnirana i na taj način lagana za držanje. Princip većine proizvoda je na pumpicu, te je jednom rukom lako istisnuti proizvod na spužvicu ili ga staviti u kadu sa vodom. Oni proizvodi bez pumpice su na principu pritiska čepa prema dole. Vrlo praktična opcija.

Na kraju, ono što je najvažnije jeste da Bedtime linija beskrajno godi Eninom tipu kože. Ostavlja je mekanom na dodir, nahranjenom, glatkom i neodoljivo mirisnom. Pa samo onaj osjećaj nostalgije koju mi lavanda probudi na dane kad je težila tek četiri kilograma…nema cijenu!

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*