Glatka poput svile

Od trenutka kada sam saznala da nosim djevojčicu zamišljala sam kakvu će kosu imati. Znala sam da bojom ne može mnogo odudarati od moje i suprugove, da će biti brinetica i da ću posebnu brigu voditi da bude duga, sjajna i nježna. Iako sam mislila da ću roditi pravu bebu ćelu dobila sam curicu sa gustom smeđom kosicom koja je mnogo brzo rasla. Već sa dvije je imala prilično dugu kovrdžavu kosu. Kako je vrijeme odmicalo tako se njena kosa ravnala (zauvijek će mi ostati žal za njenim čičkama).

Iako je duga i zdrava, prilično se mrsi pa sam od najranijeg doba počela uzimati wet brush za lakše raščešljavanje i sprej koji pomaže da češljanje prođe bez problema. Eninu kosu redovno šišamo (jednom u dva mjeseca) ali bez ekstremnih promjena jer je i ona posebno osjetljiva na svoju dužinu.

Već ste upoznati da duže vrijeme koristimo Johnson’s kozmetiku za njegu tijela i kose, a linija Shiny Drops jedna je od njenih favorita. Dugo nam je stajala u ormariću u kojem čuvamo zalihe kozmetike pa je vrijeme godišnjih odmora bilo idealna prilika da njenu princezu sa pink kosom (lik sa ambalaže) nosimo sa sobom. Formula specijalno dizajnirana za djevojčice nježnja je za oči i čista poput vode. I šampon i balzam u spreju obogaćeni su kapljicom arganovog ulja i dodirom proteina svile. Shiny Drops linija ostavlja kosu svilenkasto glatkom, mekanom i zdravog izgleda.

Pored toga što miriše neodoljivo, praktično pakovanje osigurava lakšu upotrebu. Dovoljan je samo jedan pritisak na čep kako biste ga otvorili. Ono što nam posebno olakšava svakodnevicu jeste balzam u spreju kojeg obavezno koristimo nakon svakog pranja ali i na suhu kosu kad je zamršena i kada je teško počešljati.

Kao i svaki drugi beauty preparat u našoj kući i ovaj se rado dijeli ali ne sa mamom i tatom nego sa svim lutkicama koje imaju kosu. Kada je Shiny Drops linija u tuš kabini to je siguran znak da sve baribike ulaze na kupanjac. Jer curice zaslužuju posebnu nježnost i sjaj.

Notes:

* Odbačeno je više od 400 sastojaka koji ne zadovoljavaju Johnson’s Best for Baby ™ standarde. * Linija je formulisana da minimizira rizik od alergija. * Proizvodi su hipoalergeni * i pH uravnoteženi. Testirani od strane pedijatara i dermatologa. *Ne sadrže boje, parabene, ftalate, sulfate, alkohol i sapun.

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*