Ukusno, zabavno, prirodno i zdravo

U zadnje vrijeme eksperimentišemo sa dodacima prehrani. Jedan mjesec smo na sirupu za apetit, drugi na multivitaminskim preparatima, treći na onim što sadrže i željezo, a sve u cilju da mojoj maloj izbirljivoj djevojčici poradim na apetitu i osiguram dnevnu dozu vitamina i minerala.

Imam sreću da je od rođenja ljubiteljica sirupa i nemamo problem kad ih treba piti. Primjetna je razlika u apetitu kad pravimo pauzu od istih, pa se trudim da to bude kontinuirano i redovno uzimanje.

Nedavno smo se upoznale i imale priliku probati nove proizvode francuskog brenda Pediakid koji u svom asortimanu imaju apsolutno sve; od sirupa za apetit, za jačanje imuniteta, za bolju probavu, za bolji san do onih protiv povraćanja i mučnine.

Ono što me posebno oduševilo jesu brojni benefiti koje sadrže ovi proizvodi, a to je da ne sadrže gluten, laktozu i želatinu, ne sadrže šećer i zaslađeni su agavom kao prirodnim zaslađivačem, sadrže prebiotike koji pomažu razvoj crijevne flore kod djece. Proizvodi nemaju želatin nego su rađeni od prirodnog pektina i bez konzervansa.

Namijenjeni su djeci od 6 mjeseci starosti, a okus im je takav da ih djeca lako prihvataju.

Pored toga, vitamini u obliku bombona (sa istim okusom kao prave gumene bombone) pravljeni su takođe na potpuno prirodnoj osnovi i spadaju u najprodavanije proizvode za djecu u Francuskoj.

Trenutno smo pred sami kraj sa sirupom za apetit, a razliku vidimo na vagi što je dovoljan razlog da nastavimo sa korištenjem istog. Vitamin C u obliku bombona je nešto što ćemo teško zamijeniti nečim drugim jer je to ono što se traži odmah nakon buđenja.

Ponuditi djeci nešto što je potpuno prirodno, zdravo, a pri tom i ukusno ja zovem pravi BINGO.

P.S. Pediakid proizvode možete nabaviti u apotekama, a sav asortiman je u Kana healthy marketu ( Ulica Gazi Husrev-Begova (Zlatarska) 9 ili naručiti online na site-u https://kanamarket.com/kana-shop/

Dodatne info o proizvodima su na https://www.pediakid.com/en/

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*