VERAgene test – za uživanje u sigurnoj trudnoći

Sa onim prvim plusićem kojeg sam ugledala na testu, nije bilo dileme da li ću učiniti sve da moja trudnoća protekne u najboljem redu. Za takvo nešto trebala sam samo potvrdu da je sa mojom bebom sve u najboljem redu jer godine (36) u kojima sam po drugi put ostala u drugom stanju nisu mi dozvoljavale da pustim stvari da teku same od sebe – bez provjera.

Smatram da je u ovim godinama odgovornost mnogo veća nego što je to bio slučaj kada sam bila trudna sa Enom. Mnogo pitanja je bilo u mojoj glavi; šta je sa genetskim oboljenjima, šta je eventualnim abnormalnostima, ko će mi garantovati da ću roditi zdravo dijete…bilo je tu i onih manje bitnijih stavki od zdravlja, a to je da li će Ena dobiti brata ili sestru.

Nakon dosta preporuka i istraživanja pronašla sam NIPT (neinvazivni prenatalni test) Veragene koji je trebao u potpunosti da zadovolji sve moje zahtjeve i ponudi odgovor na sva pitanja koja sam imala.

Procedura je jednostavna; pozvala sam njihov broj 066 308 041 i dobila informaciju o procesu same procedure. Sve što je bilo potrebno da uradim jeste da dam uzorak krvi i da sačekam 7 do 10 radnih dana na rezultate. Ekipa iz Premium Genetics BiH došla je u polikliniku Biohem i za 5 minuta smo završili cijeli proces. Ono što ih izdvaja od drugih jeste i činjenica da i otac učestvuje u cijeloj priči, a od njih je dovoljan samo bukalni bris (bris unutrašnje strane obraza) kako bi test i sve provjere oko zdravlja bebe bile kompletne.

Premium Genetics BiH tim

Za sve one koji su zainteresovani o samom testu, VERACITY je precizan, bezbjedan, pristupačan i brz neinvazivni prenatalni test za otkrivanje hromozomskih aneuploidija u trudnoćama sa jednim djetetom ili blizanačkim trudnoćama. Može se izvesti od 10. nedjelje trudnoće, a ja sam ga radila u 11 sedmici. Test je siguran za majku i bebu, jer je potreban samo mali uzorak majčine krvi. 

Test se preporučuje majkama koje imaju:

  • Loš nalaz dabl i/ili tripl testa;
  • Opterećena porodična anamneza;
  • Trudnicama starijim od 35 godina;
  • Trudnice koje su začele vantjelesnom oplodnjom;
  • Trudnice sa ranijim spontanim pobačajima.

Osam radnih dana nakon urađenog testa saopćeno mi je da nosim zdravog dječaka i da mogu bezbrižno uživati u nastavku svoje trudnoće. Takvo saznanje zaista nema cijenu…

Za sve detaljne informacije o tome šta sve testira VERAgene (kojih 100 nasljednjih bolesti) možete pogledati na https://www.premiumgenetics.ba/veragene/ ili im pisati na  info@premiumgenetics.ba

Test se radi na području cijele BiH! Cjenovnik je dostupan na linku https://www.premiumgenetics.ba/cjenovnik/

what do you think?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*